Žaliavalgiškas Čili

Standartinis

Kol nesutikau savo vyro, maniau, kad mėgstu valgyti aštriai. Tačiau jam pasirodžius mano gyvenime, supratau, kad tai ką aš vadinau “aštru“ yra niekas, palyginus su tuo, ką mano brangiausias gamindavo. Jo patiekalų net į burną paimti negalėdavau, nes vos ne iškart spjaudytis ugnim pradėdavau. Net ir šis patiekalas, jo nuomone, yra tik švelni aštrumo parodija, bet man to visiškai pakanka, kai užsimanau ko nors aštresnio. 

Geriausia turbūt šį patiekalą yra gaminti žiemą, kai už lango šalta ir kūnas nori šilumos. O juk žinome, kad tik pradėjus žaliavalgiauti pradedame šalti. Vieni mažiau, kiti daugiau, tačiau tai gana dažna problema. Žinoma, juk nėra sunku susivynioti po antklode ir kramsnoti gamtos gėrybes, tačiau kartais reikia ir tos vidinės šilumos. Kita priežastis, kodėl geriau gaminti žiemą yra ta, kad tuo metu yra daug lengviau rasti kukurūzų burbuolių parduotuvėse. Šiandien reikėjo nemažai parduotuvių aplankyti, kad rastume paskutinių vietinių burbuolių. 

Idėją pasiskolinau iš FullyRaw Kristinos. Pasiskolinau, nes nenaudojau grybų (kažkodėl man neatrodo, kad jie tinka), nenaudojau jelapeno (kartais galima rasti ir krautuvėse, bet ne taip dažnai kaip paprasčiausią čili), mažinau kiekius, kadangi tokių kiekių negaliu suvalgyti (net ir per pusę padalintas kiekis man buvo per didelis ir teko valgyti pietums ir vakarienei). Jos vaizdo įraše rasite originalų receptą, o šiame įraše nurodau tokius kiekius ir produktus, kuriuos naudojau aš.

Jums reikės:

1,5 puodelio pjaustytų pomidorų (~ 3 vidutiniai pomidorai)

20 vyšninių pomidorų (10 pagrindui, 10 padalintų į 4 dalis)

1 puodelio saulėje džiovintų ir pernakt mirkytų pomidorų

1/2 puodelio kukurūzų

1/2 puodelio kubeliais pjaustytos cukinijos (maždaug 1/2 nedidelės cukinijos)

1/2 puodelio raudonos paprikos (1 nedidelė paprika)

1/4 puodelio kubeliais pjaustytų morkų (1 nedidukė morka)

1/4 puodelio svogūnų laiškų

1/2 puodelio kubeliais supjaustyto saliero (1 kotas)

1/4 puodelio smulkinto raudonojo svogūno (1 nedidukas svogūnas)

1/4 puodelio smulkintos šviežios kalendros

pusės avokado, supjaustyto kubeliais

1 nediduko čili

2 česnako skiltelių

kelių šviežio baziliko lapelių

1-1 1/2 a. š. malto čili

1 a. š. maltos paprikos

1 a. š. džiovinto šalavijo

1 a. š. kumino

1 a. š. džiovinto čiobrelio

Gaminimas:

Pirmiausia viską nuplauname ir nuskutame, ką reikia nuskusti. Tuomet pradedame ruošti pagrindą. Supjaustome pomidorus kubeliais, juos sudedame į maisto smulkintuvą. Taip pat sudedame 10 vyšninių pomidorų ir saulėje džiovintus (pernakt išmirkytus) pomidorus. Viską susmulkiname. Masė bus gana tiršta.

Tuomet paruošiame likusias daržoves. Supjaustome, susmulkiname.

Viską dedame į didelį dubenį. Supilame prieskonius. Labai gerai išmaišome. Viršų galime papuošti baziliko arbo kalendros šakele.

Druskos tikrai netrūksta.

Skanaujame!

Šis patiekalas yra labai sotus ir tikrai šildantis. Prieskonius ir aštrumo lygį galite nustatyti pagal skonį. Nepamirškite naudoti organiškas kukurūzų burbuoles, nes kukurūzas yra vienas iš labiausiai genetiškai modifikuotų produktų (kad ir kaip bebūtų liūdna)! 

Jeigu esate pakviesti vakarienės, galite drąsiai neštis šį patiekalą. Sužavėti bus ir visavalgiai! 

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Google photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti /  Pakeisti )

Connecting to %s