Labas rytas, mielieji!
Rodos, šį savaitgalį pavasaris nusprendė pailsėti. O kol jis ilsisi, mes vis tiek galime kaupti jėgas vasarai ir mėgautis nuostabiais gamtos vaisiais. Taip šį rytą ir gimė avietinė bananinė tyrsriubė. Įkvėpta daugybės žaliavalgių, išsiilgtos saulės ir miško aviečių kvapo (ne ne ne, mano avietės ne iš miško, deja, bet juk galima pasvajoti, ar ne?).
Jums reikės:
4 bananų (1 banano iš jų papuošimui)
~200 g šaldytų arba šviežių aviečių
400 ml šviežiai spaustų obuolių sulčių
1 v. š. ispaninio šalavijo (chia) sėklų
1 a. š. peruvinės pipirnės (maca) miltelių
~35 g džiovintų šilkmedžio uogų (puikiai tiks ir šviežios)
Gaminimo eiga:
Bananus ir avietės aš dariau atskirai, bet galima viską sutrinti drauge. Jeigu trinate atskirai, padalinkite obuolių sultis į dvi lygias dalis (200 ml sutrinkite su avietėmis, 200 ml su bananais). Į avietes arba bananus įberkite 1 a. š. peruvinės pipirnės miltelių (galite dalinti ir į dvi dalis – bananams ir avietėms). Jeigu naudojate šaldytas avietes, jums gali prireikti dar lašelio vandens, arba tiesiog palaukti, kol jos aptirps ir iš šerbeto pavirs į glotnutį.
Jeigu viską trinate drauge, tuomet nieko nereikia dalinti. Tiesiog sumeskite 3 bananus, avietes, peruvinės pipirnės miltelius, obuolių sultis ir sutrinkite iki vientisos masės.
Pilkite į didelę gilią lėkštę arba dubenėlį, puoškite pjaustytu bananu, šilkmedžio uogomis ir ispaninio šalavijo sėklomis.
Mėgaukitės!!!
Ši tyrsiubė suteiks jums be galo daug energijos ir vitaminų bei mineralų. Lėkštėje puikuojasi:
Vitaminai – B1, B2, B3, B5, B6, folis, A, C, E, K
Mineralai – kalcis, geležis, varis, managanas, magnis, fosforas, kalis, selenas, natris, cinkas
9,5 g proteino
5,7 g riebalų (iš jų 1,7 g omegos 3, 1,2 g omegos 6)
186,4 g angliavandenių
28,7 g ląstelienos
769,7 kcal, suvalgius visą porciją
Ši tyrsriubė taip pat gali virsti puikiu glotnučių. Tiesiog sutrinkite visus ingridientus drauge ir mėgautis nuostabiu gėrimu.
Vienas komentaras “Avietinė bananinė tyrsriubė”